Sajam ženskog inovacionog preduzetništva

„Sajam ženskog inovacionog preduzetništva“ je manifestacija koja se drugu godinu za redom organizuje u Beogradu. Realizuje je Udruženje građana „Lokalna samoorganizacija“ u organizaciji sa Gradom Beogradom, pod pokroviteljstvom Vlade Srbije i Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Manifestacija je posvećena podršci i promociji ekonomskog rasta i napretka žena, vlasnica preduzeća u Srbiji.

Ovaj projekat pruža mogućnost preduzetnicama, kako u novim fazama razvoja, tako i fazi rasta svog poslovanja, da grade svoje preduzetničke kapacitete kroz obrazovne programe usmerene na održivi rast i razvoj poslovanja.

Omogućava ženama preduzetnicama priliku da prošire svoj uticaj i povećaju vidljivost. Zbog toga smo organizovali Sajam na kojem se poslovne žene mogu udružiti, umrežiti i iskoristiti najbolje prakse i konkretne alate koji povezuju proizvođače i korisnike i olakšavaju uspostavljanje i upravljanje prvenstveno partnerstvima poslovnog i civilnog sektora.

Promocija žena preduzetnica i partnerstva između njih odvija se kroz treninge, publikacije, marketing ali i događaje poput Sajma specijalno namenjenog za žensko inovaciono preduzetništvo i partnerstvo. Sajam je organizovan kao dvodnevna manifestacija, a održava se u Beogradu tokom septembra. U predviđenom vremenskom roku na centralnom delu (bini) mogu prezentovati svoje proizvode i ponudu drugim učesnicama na Sajmu i posetiocima.

Sajam je prilika da se promovišu inovacije i novosti pred stručnom javnosti.

Sajam će ugostiti i stručnjake iz svih oblasti digitalne industrije sa posebnim akcentom na oblasti veštačke inteligencije, big data, blokčejn i sl. Svoje usluge predstaviće i programerske firme koje nude pametne sisteme kao što su: kancelarije za brze odgovore, digitalni servisi, elektronske baze statatistički obrađenih podataka za mapiranje problema unutar kolektiva ili definisanje posebnih ciljnih grupa za određene oblasti.

Pametna Rešenja

Posetioci sajma moći će da se upoznaju sa pametnim rešenjima i predlozima za postojeće i evidentirane probleme u funkcionisanju uprava kod državnih organa i službenika. Rešenja iz oblasti proizvodnje sa preduslovom ekoloških obaveza i prednosti su deo tehnoloških inovacija, koje treba što više javno zagovarati i kao takve biće posebno zastupljene na ovom Sajmu

Biće predstavljene i novine u sektoru 3D, aditivne tehnologije, 3D štampe i skeniranja.

Često se potpuno nepravedno zapostavlja činjenica da je velika većina popularnih inovacija upravo proistekla iz kompanija u kojima su žene na upravljačkim pozicijama. Inovacije u sektoru obrade plastike, automatizacije proizvodnih procesa su samo neke od grana koje se mogu najbolje prezentovati na specijalno organizovanom događaju za promociju ženskog preduzetništva kakav je ovaj Sajam.