Naša priča:
Udruženje žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije

Zašto smo osnovale Udruženje žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije?

Udruženje žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije osnovano je sa ciljem da se spoje snage, znanje i iskustvo žena preduzetnica.

Kroz našu zajedničku strast i posvećenost, radimo na stvaranju boljeg poslovnog okruženja za sve žene, podstičući rast i održivost u srcu naše regije.

Naša priča je ispričana kroz uspehe naših članica, koje su kroz Udruženje pronašle podršku, inspiraciju i prilike za rast. Svaka od njih je dokaz da zajedno možemo prevazići izazove, postići izvanredne rezultate i doprineti razvoju naše zajednice.

Osnovani iz strasti prema ekonomskom osnaživanju žena, naša misija je da transformišemo snove u stvarnost, podržavajući preduzetnice na njihovom putu ka uspehu. Sa korenima u bogatoj tradiciji i duhu Šumadije i Zapadne Srbije, mi smo poslovna zajednica koja raste zajedno.

Osnaživanje kroz saradnju

Verujemo u moć ženskog preduzetništva koja može da oblikuje bolju budućnost. Zajedno gradimo platformu gde se svi glasovi čuju, ideje cene, a ambicije ostvaruju.

Verujemo u snagu ženskog preduzetništva. Zalažemo se za stvaranje prilika, ravnopravnost i pravednost u poslovnom okruženju sa ciljem da osnažimo svaku ženu preduzetnicu da ostvari svoje snove i doprinese svojoj zajednici.

Smatramo da je svaka žena preduzetnica nosilac pozitivnih promena, a naša uloga je da joj pružimo podršku, znanje i resurse potrebne za uspeh.

Zajedno gradimo budućnost u kojoj su žene preduzetnice priznate, cenjene i sposobne da ostvare svoj puni poslovni potencijal.

Naša posvećenost leži u afirmaciji ženskog preduzetništva, osnaživanju inicijative u poslovnom osamostaljivanju žena i zastupanju interesa ženske populacije u privredi.

Kroz naše aktivnosti, radimo na izgradnji snažne mreže žena preduzetnica koje su spremne da se međusobno podržavaju, dele svoje znanje, iskustva i resurse, doprinoseći tako razvoju naše regije i šire.

Vizija Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije

Vizija našeg Udruženja teži ka tome da postanemo centralna snaga koja omogućava ženama preduzetnicama iz Šumadije i Zapadne Srbije, i šire, da postignu svoj puni potencijal. 

Želimo da budemo katalizator promena koji transformiše regionalnu ekonomiju, ali i oblikuje celokupnu poslovnu kulturu ka većem osnaživanju, umrežavanju, saradnji i održivom razvoju.

Naša ambicija je da postanemo izvor inspiracije za žene, podstičući ih da zauzmu vodeće pozicije u svim oblastima – od poslovanja do društvenog aktivizma.

Želimo da kreiramo sredinu u kojoj svaka žena ima priliku za rast i razvoj svojih ideja, i da svojim radom i inicijativama doprinosi stvaranju bogatijeg, pravednijeg i inkluzivnijeg društva.

Naš krajnji cilj je izgradnja snažne i podržavajuće zajednice koja će doprineti stvaranju ekosistema u kojem će svaka žena imati mogućnost da ostvari svoje poslovne snove, doprinoseći tako blagostanju i napretku cele naše regije.

Ova vizija služi kao vodič i motivacija za sve naše aktivnosti, sa krajnjim ciljem da omogućimo ženama da postanu stubovi ekonomske snage i društvenog razvoja.

Misija Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije

Misija Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije je posvećenost podizanju i unapređenju položaja žena preduzetnica kroz sveobuhvatne programe obrazovanja, mentorstva i umrežavanja.

Obezbeđujemo resurse i alate koji su neophodni za njihov uspeh i rast, osiguravajući da svaka žena može da ostvari svoj maksimalni poslovni potencijal i postane lider u svojoj zajednici.

Angažujemo se na stvaranju dinamične platforme koja ženama preduzetnicama nudi mogućnost da razviju svoje poslovne sposobnosti, prošire mreže kontakata i olakšaju pristup finansijskim sredstvima i novim tržištima.

Naša platforma služi kao temelj za razbijanje barijera, jačanje samopouzdanja i ostvarivanje kako profesionalnih tako i ličnih aspiracija.

Udruženje je pokretačka snaga u razvoju ženskog preduzetništva, kreirajući održiv ekosistem u kojem žene imaju sve potrebne uslove da prosperiraju i daju doprinos ekonomskom prosperitetu naše regije.

Vrednosti koje negujemo

Naše vrednosti su temelj na kojem se razvijamo i predstavljaju našu posvećenost i ciljeve:

 • Inovacija: Podstičemo kreativnost i nove ideje, verujući da inovacije vode ka napretku i uspehu.
 • Saradnja: Zalažemo se za izgradnju snažne mreže podrške, gde članice mogu deliti znanje, iskustva i resurse.
 • Osnaživanje: Naša misija je da osnažimo žene preduzetnice da ostvare svoje potencijale i budu lideri u svojim oblastima.
 • Održivost: Težimo ka promociji održivog ženskog preduzetništva koje donosi pozitivne promene u društvu
 • Ravnopravnost: Zalažemo se za ravnopravnost i pravednost, radimo na eliminisanju prepreka i stvaranju jednakih prilika za sve žene u privredi.

Naš tim

 • Ivana Đoković

  Predsednica Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije
 • Jasmina Vrbarac

  Zamenica predsednice Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije
 • Duška Nedeljković

  Potpredsednica Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije
 • Ana Hadžić

  Projektni menadžer Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije

Postani deo naše zajednice - rasti i umrežavaj se sa uspešnim preduzetnicama

Kao članica našeg Udruženja, dobijaš pristup ekskluzivnim resursima, događajima i mreži uspešnih žena preduzetnica.

Naša zajednica ti pruža priliku da učiš, rasteš i sarađuješ sa poslovnim ženama koje dele tvoju strast za preduzetništvom,

Postani članica